שלום שלמה

מקום לידתו ליטא
עיסוקו מהנדס-כימאי במפעלי ים המלח. ממקימי הדר ובעל פרדס ובית אריזה שם.
מקום מגוריו ישראל כפר הדר
בת הזוג רבקה שלום

 

קורות חיים
ד"ר שלום היה מהנדס-כימאי שעלה מדרום אפריקה בתחילת שנות ה-20. מוצא משפחתו מליטא. רבקה, אשתו עלתה מפולין והיתה אחות במקצועה. השניים התגוררו בירושלים, וד"ר שלום החל לעבוד בים המלח יחד עם ד"ר נובומייסקי. מונס זוכר שהוא וחברו מוסיה היו אז בגדרה, ועזרו בהובלת דוגמאות מָיִם מִיָם-המלח למעבדה בתל אביב. השניים היו רוכבים על אופנועים עד יריחו, משם רוכבים על גמלים לים המלח, מעמיסים את בקבוקי המים ומובילים אותם ליריחו, וחוזרים על האופנועים, עם הבקבוקים, אל המעבדה בתל אביב.
ד"ר שלום הצטרף לקבוצת המייסדים של הדר ורכש חמישה עשר דונם קרקע ברחוב התכלת, מול ביתו של יצחק לב (כיום שכונת נוף התכלת). האחים לב נטעו את הפרדס בנחלתו, יחד עם שאר פרדסי הדר, ב-1930. ד"ר שלום בנה בית מפואר, שקומת הקרקע שלו היתה לבית אריזה של פרי הפרדס - וקומתו השניה שימשה למגורי משפחתו. הוא המשיך לעבוד ככימאי במפעלי ים-המלח, ורבקה טיפלה בפרדס. לביתו בהדר היה ד"ר שלום מגיע רק בסופי שבוע. על הגג השטוח של הבית היה עורך ניסויים, ולצורך זה קיבל רשיון מיוחד לשאוב מים מים-המלח.
לבני הזוג שלום לא היו ילדים. רבקה היתה פעילה בויצ"ו בענייני ציבור, ותרמה להקמת גן משחקים בחורשה ברחוב האורנים. בעזרתה התיישבו בהדר קרובת משפחתה ברטה ובעלה פאול דינסמן. ד"ר שלום נפטר בתחילת שנות ה-50, ורבקה עברה לגור עם אחותה ברמתיים והמשיכה בפעילותה בויצ"ו. לפני מותם הורישו בני הזוג את כל רכושם לקרן הקיימת לישראל.

(הרץ אפריים, כהן עמיחי, ימי הדר: סיפורו של כפר -הדר בהוד-השרון, הוד השרון, 1979)