שיכון גני צבי

בשנת 1944 הובאה על ידי הסוכנות היהודית, קבוצה של שלושים משפחות שעלו ארצה מְעַדֶן שבתימן לגור באוהלים שהוקמו על יד בתי הסוכנות (בתים דו קומתיים ברחוב הסוכנות), התנאים היו קשים.

העולים התארגנו במקום, ולאט לאט אף מצאו עבודה אצל איכרי המושבה כפר הדר הסמוכה, בפרדסים, בחקלאות, בלולים וברפתות.

בשנת 1945 בסיוע הסוכנות היהודית, נבנו בה מבני אבן וכל משפחה, זכתה לקבל דונם אדמה ועליו בית בן חדר אחד מטבחון ופינת אוכל. השירותים והמקלחת הוקמו בחצר, בקצה המגרש. העולים החלו להקים על אדמתם לול תרנגולות ורפת ולגדל ירקות ופירות.
תושבי כפר הדר הסמוכה, התנדבו ללמדם איך לטפל בלולים וברפתות ובמשך הזמן נוצרו קשרי ידידות יפים בין השכנים הותיקים והחדשים. הותיקים קראו למקום "שכונת התימנים". 

באופן רשמי נוסדה השכונה בשנת 1948 ע"י הסוכנות היהודית ונקראה כפר הניצחון , לציון הניצחון במלחמת השחרור. הוקמו בה עוד 165 יחידות דיור על חלקות של שני דונם כל אחת.  מבנים דו משפחתיים בצמוד לשכונת התימנים. בבניית הבתים עבדו לפרנסתם פועלים מהשכונה שבהזדמנות זו למדו את מלאכת הבנייה, על כל ענפיה והפכו זאת למקצוע.
בשכונה הוקמו בנוסף, בית ספר, גן ילדים וצרכנייה שהיתה שייכת למשפחת קופר מהדר.
בשנת 1951 חוברה השכונה לרשת החשמל.

בשנת 1965 החליטה מועצת הוד השרון לאשר את הצעת קק"ל ע"י ועדת שמות ממשלתית לקריאת שם חדש לשכונת "כפר הניצחון" והשם החדש יהיה "גני צבי".  ע"ש  הלורד מוריס צבי אוף קנווד משפילד – אנגליה אשר תרם סכומי כסף לפיתוחה של השכונה.  את תרומתו הִתנה בכך, שהמקום יקרא על שמו.
בכסף שתרם הוקמו: מועדון תרבות ,מתקני שעשועים לילדים, מקומות ישיבה למבוגרים ונסללו כבישים.

הכביש הראשי בשכונה נקרא על שם הנרייטה סאלד שהקימה את ארגון "הדסה" ו"עליית הנוער". חלק מרחובותיה של השכונה, נקרא בשמותיהם של ארבעת המינים, שבעת המינים ובשמות סמליים הקשורים להיסטוריה של ארץ ישראל.

האוכלוסייה בשכונה היתה  מעורבת, רובה תימנים והיו פולנים, רומנים, בולגרים, תורכים, טריפוליטנים, מצרים, עירקים, טוניסאיים, גרמנים, צ`כים, יוצאי ספרד ואיטלקים.

בהמשך נבנו  בשכונה, בתי כנסת ומקווה טהרה.

(שמחה קליין, הצריף הראשון)

הרחובות בשכונה: