עזרא בנימיני, בן למשפחת מייסדים של המושבה מגדיאל, לימים הוד השרון, ויליד המקום. אביו נמנה על עשרת המתיישבים הראשונים , שהגיעו מבגדד, ומייסדי היישוב.
עזרא בנימיני כיהן 14 שנים כראש עיריית הוד השרון. ושימש גם כסגן יו"ר מרכז השלטון המקומי. בשנת 1989 כאשר נבחר לראשונה לתפקידו היתה הוד השרון מועצה מקומית, מושבה קטנה על אם הדרך. בשנת 1990 הוכרזה הוד השרון לעיר ובנימיני היה לראש העיר הראשון שלה. תקופתו התאפיינה בתנופת פיתוח גדולה שהפכה את הוד השרון לאחת הערים האיכותיות והמובילות במדינה, עיר ששמרה על ציביונה הכפרי והירוק, והיתה לאבן שואבת לתושבים שעוברים אליה מערים אחרות. בתקופתו הוכפל מספר תושבי העיר, שהגיעו אליה בזכות איכות החיים ורמת החינוך והגיע למעל 40,000.
נושא החינוך עמד, בתקופתו בראש סדר העדיפויות העירוני. משאבים רבים הושקעו לשם פיתוח וקידום כל תחומי החינוך והתרבות והכשרתו של הדור הצעיר. כמו כן, הוקמו בתי ספר וגני ילדים בסטנדרט גבוה, מכללה יוקרתית למשפטים ותוכננה קריה אקדמית . בעיר נבנו מגרשים ואולמות ספורט משוכללים והופעלו עשרות מרכזים המספקים חוגי העשרה ובילוי לשעות הפנאי בכל תחומי התרבות, האומנות והספורט, בהם משתתפים אלפי ילדים ומבוגרים. כמו כן אושרו התקציבים להקמת ספורטק והיכל תרבות עירוני.
הצביון הכפרי הירוק של העיר בא לידי ביטוי בהקפדה על בנייה לא גבוהה וצמודת קרקע ובפארקים רחבי ידיים, גינות ופינות נוי שהבולטים בהם הם פארק ארבע העונות במערב העיר ופארק עתידים במזרח העיר.
העירייה השקיעה בהכנת תשתיות מודרניות מאות מיליוני שקלים שהופנו לפיתוח רשת החשמל והתקשורת, המים, הביוב, הרחובות והמדרכות, בשילוב כיכרות תנועה. פיתוח רשת כבישים עירונית ובין עירונית של כבישים עוקפים - כביש 55 וכביש 531 - שיחד עם מסילת הרכבת החדשה שנפתחה לתנועה, הורידו את עומסי התנועה בעיר.