נולד ב-1926 במערב פולין. למד בבית הספר המקומי.
בהיותו בגיל 14 נלקח ע"י הנאצים לעבודות פרך ובשנת 1941 הוצא למחנה הריכוז. כל יהודי עירו הושמדו ע"י הנאצים כולל בני משפחתו. מנחם נותר לבד בכל שנות המלחמה ונאבק על חייו בקשיים רבים. 8 מחנות ריכוז והשמדה.
בשנת 1945 שוחרר ע"י הצבא האדום ממחנה טריזנשטט בצ`כיה. אחרי שתי שנות נדודיו הגיע לנמל חיפה בשנת 1947 ומשם גורש לקפריסין, שם עבר אמוני צבא וקיבל פיקוד על מחנה אימונים של ההגנה בקפריסין.
ב-1948 הגיע ארצה ממחנה בקפריסין בו ביום גויס לפלמ"ח כהמשך לפעילותו בהגנה שירת בחטיבת הנגב והשתתף בקרב לפתיחת הדרך עד אילת.
ב-1949 שוחרר משרות חובה ועבד כשכיר. ב-1957 פתח עסק עצמאי בהוד השרון. ב-1955 סיים בהצלחה במילואים בקורס לקציני חי"ר. בשנת 1964 מונה למפקד חבל הג"א הוד השרון. הוא הקים את המתקנים, המקלטים, מחסני החירום וכל תשתית ההגנה האזרחים במקום.
במסגרת צהלית ארצית זכתה מפקדת הוד השרון בפיקודו של מנחם לפרס ראשון. נתמנה למפקד גדוד עורף מרכז שהיה למצטיין בכל הפיקוד וסיים שרותו ב-1984 בדרגת סגן אלוף.
ב-1974 הוקם המשמר האזרחי והוטל עליו ועל כמה חבריו להקים את המשמר האזרחי במקום, עזב את עסקיו והחל בפעולה ציבורית ענפה שבה שימש חבר מועצת הוד השרון וכיו"ר ועדות שונות ברשות, מונה כסגן ממלא מקום של ראש המועצה. בתקופה קצרה מונה לראש המועצה המקומית בפועל. במשך 15 שנה פעל לפיתוחה של הוד השרון ושימש בתפקידים של גורמים ציבוריים וארציים כגון מועצה ארצית למען החייל, אגודת לב אל לב ויו"ר מכבי מגדיאל ועוד מוסדות וארגונים כלכליים.
בשנת 1988 כתב ספר בשם "שואה ותקומה" שזכה להכרה ע"י משרד החינוך כמי שחש ועבר את כל הזוועות על גופו. קצר המצע מלהביא את כל פעליו במשך השנים על כל אלה ועוד החליטה הועדה להעניק לו את אות יקיר העיר לשנת 1994.