בית אריזה
בית אריזה
כמעט בכל פרדס נבנה בית אריזה, שאליו הביאו את פרי ההדר שנקטף וטיפלו בו עד ליציאתו באניה מהארץ, בדרכו לארצות ארופה ואמריקה.
בית האריזה לרוב היה ממוקם באזור הנמוך שבפרדס ואליו הובילה מסילה שעליה נסעה קרונית שהובילה את ארגזי הפרי שנקטף ישירות אל בית האריזה. במקום בו לא היתה קרונית הובילו את הארגזים המלאים פרי בעגלה רתומה לחמור או בתרמילים גדולים אל בית האריזה.
בעלי תפקידים בבית האריזה
- קוטפים את הפרי בעזרת מזמרה ונזהרים לא לפגוע בו. אוספים בתרמיל התלוי על הכתף ומעבירים לבוקסה(ארגז).
- את הפרי מובילים לבית האריזה, על חמורים או על קרונית במקום שהיא קיימת.
- מְמַיְּנִים את הפרי לפי גודל ואיכות. את הפרי הפגום מוכרים בשוק המקומי.
- עוטפים את הפרי בנייר דֶפִינִיל מצופה שעווה בעל ריח הדוחה מזיקים.
- אורזים את הפרי העטוף לפי הגודל בארגזים שנבנו מראש במקום.
- נגרים שבנו את הארגזים וחתמו אותם ב"בנדרולה"(חבקים מעץ).
- את הארגזים המלאים פרי מעמיסים על משאיות ומובילים אותם לנמל, משם באניות העבירו את הפרי לחו"ל.
היו גם-
מרימי תיבות – היו מעבירים את התיבות מהאריזה אל שולחן סגירה והוצאת התיבות המלאות והארוזות בנות 50 הקילוגרמים מבית האריזה והעמסתם על המשאיות זהו תפקיד שהצריך מיומנות, זריזות וכוח לא מבוטל.
מרימי סלים – היו מרימים את סלי הבְּרָרָה של הפרי.
רשמה: שמחה קליין, הצריף הראשון 2021