בית אריזה

כמעט בכל פרדס נבנה בית אריזה, שאליו הביאו את פרי ההדר שנקטף וטיפלו בו עד ליציאתו מהארץ באניה בדרכו לארצות ארופה ואמריקה.

הפעולות בבית האריזה

כמעט בכל פרדס היה בית אריזה.
בית האריזה לרוב היה ממוקם במקום הנמוך בפרדס ואליו הובילה מסילה שעליה נסעה קרונית שהובילה את הפרי ישירות אל בית האריזה. במקום בו לא היתה קרונית הובילו את הארגזים המלאים פרי  בעגלה רתומה לחמור לבית האריזה, שהיה כמעט בכל פרדס. או בתוך תרמילים או בוקסות(ארגזי עץ)

  1. קוטפים את הפרי בעזרת מזמרה ונזהרים לא לפגוע בו. אוספים בתרמיל התלוי על הכתף ומעבירים לבוקסה(ארגז).
  2. מעבירים לבית האריזה, על חמורים או על קרונית במקום שהיא קיימת.
  3. ממיינים אותו לפי גודל ואיכות ומרחיקים את הפרי הפגום אותו מוכרים בשוק המקומי.
  4. עוטפים אותו בנייר דֶפִינִיל מצופה שעווה בעל ריח הדוחה מזיקים.
  5. אורזים את הפרי העטוף לפי הגודל בארגזים שנבנו מראש במקום.
  6. נגרים שבנו את הארגזים חותמים אותם ב"בנדרולה"(חבקים מעץ).
  7. מעמיסים את הארגזים המלאים פרי על משאיות ומובילים אותם לנמל, שם העמיסו על אניות שהעבירו את הפרי לחו"ל.