ברוך ליטאי, נולד בוורשה, פולין, בשנת תרנ"ח - 1898.

עלה ארצה בשנת 1926. למד באוניברסיטה העברית בירושלים ועבד בחקלאות במושבות השרון, במסגרת פעילותו שימש כמזכיר המועצה המקומית במגדיאל עד להיבחרו לראשות המועצה ב- 1959. בתקופת כהונתו דאג להמשך פיתוחה של מגדיאל. ולמיזוג מגדיאל עם הדר-רמתיים.

לאחר האיחוד המשיך לעבוד כסגן במועצה החדשה בהוד-השרון, עד צאתו לגימלאות.

כיהן בתפקידו כראש-מועצה, בין השנים 1964-1959 במגדיאל.

ברוך ליטאי - ראש מועצת מגדיאל

ברוך נולד בשנת תרנ"ח, 1898 למלכה ולמרדכי מנחם ליטבסקי בוורשה פולין.

בשנת 1926 עלה ארצה והתיישב במגדיאל. ברוך עבד בחקלאות במושבות השרון, במשק ובפרדס.

במהלך השנים 1935 – 1942 עבד בקואופרטיב תובלה "המרץ", שהובילה מוצרי חקלאות.

ברוך עבד בחברת ההסרטה "יונייטד פילם קומפני – United Film Service" שהייתה ספקית הסרטים למחנות הבריטים סרפנד כיום תל השומר.

בין השנים 1942 – 1959 – שימש ברוך כמזכיר מועצת מגדיאל.

פעילותו של ליטאי כראש מועצת מגדיאל:

בשנת 1959 מונה לראש מועצת מגדיאל וכיהן קדנציה אחת בלבד עד שנת 1964.

בשנת 1961 דאג ליטאי להפעלת מפעל הזנה בבית הספר ממלכתי דתי. בתקופתו הפך בית הספר מוסינזון מבית הספר חקלאי למקצועי.

למושבה מגדיאל נוספו 3.660 דונם אדמה, שיועדו לשיכוני מגדיאל ולמבנים: בנייני המוסד החקלאי, שלוותה, שיכון העובד הציוני, פרדס השייך לחק"ל ושטח שניתן לאלישמע.

אושרה סלילת כביש בשיכון עמידר וזיפות הכביש לרמתיים.

תפקידו העיקרי כראש המועצה היה לדאוג לדיור לעולים מול משרד הפנים וקליטת עלייה ולמגר את תופעת המעברות. הוא דאג לסל קליטה לעולים בתקופת הצנע הקשה. בתקופתו חלה האצה בפיתוח מגדיאל והמושבה רושתה בקווי חשמל. ליטאי הקדיש רבות מזמנו לקראת האיחוד עם הדר רמתיים.

בנובמבר 1962 פורסם מכרז לבאר שלישית ליד מוסינזון, אושר קידוח הבאר והעבודה נמסרה לחברה המאוחדת לקידוח בע"מ.

בינואר 1963 הוחלט על הרחבת הרחובות אוסישקין וחנקין כולל מדרכות.

ב-1 באפריל 1964 - ישיבה מספר 238 - דנה המועצה באיחוד הדר רמתיים ומגדיאל. משרד הפנים המליץ על מיזוג הרשויות.

בשנת 1964 חל המיזוג עם השכנה הדר רמתיים. שתי הרשויות התכנסו בנפרד והצביעו בעד האיחוד. משרד הפנים ראה את האיחוד בעין יפה וביום ז` בכסלו תשכ"ה – 12 בנובמבר 1964, פורסם צו מטעם שר הפנים בקובץ התקנות מספר 1647 בדבר איחודן של מגדיאל ושל הדר רמתיים לרשות מקומית אחת ששמה הוד השרון.

ב-1 בדצמבר 1964 עברו כל הזכויות וההתחייבויות של שתי המועצות הללו למועצה החדשה. בנימין אבן הוא שנבחר לכהן כראש המועצה המשותפת וליטאי נבחר כסגנו. ברוך ליטאי כיהן כסגן ראש המועצה החדשה בהוד השרון עד פרישתו לגמלאות ב-1 באפריל 1966.

23 שנים בשירות הרשות המקומית מגדיאל והוד השרון מהוות פרק חשוב בהתפתחות השלטון המקומי. ברוך הניח יסודות מבורכים למנהל ציבורי תקין במגדיאל.

לאות הוקרה ראה בנימין אבן ראש מועצת הוד השרון לרשום את ברוך ליטאי ב"ספר הזהב" של הקרן הקיימת לישראל.

ברוך ליטאי זכה לאות יקיר הוד השרון בינואר 1994.

ברוך ליטאי נפטר ב-4 בדצמבר 1995 בגיל 97 שנה.